Tip & vedligeholdelse

Badeværelses møbler:

 • Dimensionerne mellem håndtagenes skruehuller er standard, hvilket gør at du enkelt kan bytte dem til andre håndtag hvis du vil
 • Møblerne foruden de mindste er samlet ved levering
 • Langsomt lukkende låger og skuffer er standard
 • Vi har 3 forskellige overflader. Ægte træfiner, 4 gange lakeret ydre eller kvalitets folie

Tips og ting du skal tænke på

Vælg den rigtige vandlås – Det findes mængder af forskellige vandlåse, men det er ikke alle der passer til vores produkter. Vælg derfor en vandlås med lav indbygningshøjde eller vælg vores for at være sikker.

Vælg den rigtige blandingsbatter – Tænk på at blandingsbatteriet vandudløb har forskellige vinkler som kan være egnet til forskelige håndvaske. Hvis du har højt vandtryk og dit blandingsbatteri har skråt vandudløb, vil vandet sprøjte hen på personen. I denne situation skal du vælge med lodret vandluløb.

Valg af belysning – Findes der andre lyskilder i rummet? Behøver du stemningsbelysning eller stærk belysning?

IP-klasse – For elektrisk udrustning i krævende miljøer, hvor fugt og vand kan trænge ind, er det en god beskyttelse yderest vigtigt.
Forskellige vådrums zoner i badeværelset behøver forskellige former for beskyttelse, dette kaldes IPklasser. Forhør dig hos din elektriker.

Montering på væg – Hvis du bygger nyt skal du tilpasse bruseafskærmnings profilerne til tunge svingdøre.
Bruge altid de korrekte plugs der passer til væggens materiale.

I hvilken højde skrues møblerne op på væggen? Du bestemmer selvfølgelig selv hvilken højde du monterer produkterne på, men standard-højden ligger på 850 mm målt fra gulv til overkant af vasken.

El-udtag i skufferne – At monterer et el-udtag i skufferne eller bag lågen er ofte en god og funktionel løsning.
Bordplader i eg – Anvender du borpladen i eg, bør du regelmæssig smøre den med olie, for at modstå vandskader.

Rengøring

Rengør med en fugtig klud, anvend milde rengøringsmiddel efter behov. Undgå produkter med en slibende effekt, syre og ammoniak. Møblerne er fremstillet i vandafvisende materiale, dog tåler de ikke direkte vandkontakt i længere tid. Ved montering tæt på et badekar eller en bruse afskærmning skal der bruges en badekarsvæg, brusevæg eller anden form for afskærmning.


Håndvask:

Porcelæn smart lertøj med en overflade der er hårdt glaseret. Porcelæn er et ”levende” materiale som har visse tolerancer.Det findes ikke to porcelænsvaske som er 100 % ens.

Tips

Tænk på at visse porcelænsvaske ikke har overløb, tænk derfor på at bundventiler fås med og uden overløb.

Rengøring

Håndvask i porcelæn Anvend en blød klud og rengøringsmidler med PH værdi under 8. Ved generelle misfarvninger, anvend citronsyre. På kalkpletter anvend 45–55 % eddike, påfør med en blød klud, vent et øjeblik og tør herefter af. Undgå alle slags rengøringsmidler med en slibende effekt, syre og skuremiddel.

Håndvask i beton  Beton er et rustikt materiale med naturlige variationer i farve og overflade. Vaskens inderside er forseglet for at lukke porerne og dermed gøre overladen mere modstandsdygtig overfor skjolder. Følg anbefalingerne for det valgte produkt. Efter brug tørres vanddråber bort med en blød klud, for at undgå kalkbelægninger. Når der står vand i vasken kan der opstå mørke partier, som forsvinder igen nogle timer efter tømning. Udsæt ikke vasken for højere temperaturer en 60°C eller hurtige temperatursvingninger. Rengør vasken med en fugtig klud og eventuelt lidt fortyndet opvaskemiddel. Undgå rengøringsmidler og produkter, som indeholder slibemiddel, syre, ammoniak, acetone eller andre kemikalier (såsom skurepulver, hårlak, hårfarve,affarvnings-/hårfjerningsmiddel og neglelakfjerner etc.) Skulle nogle af ovenstående midler komme i kontakt med vasken bør de fjernes omgående, for at undgå skader.


Brusevægge:

 • Hærdet sikkerhedsglas
 • De svingbare døre har altid løftehængsler som løfter 5 mm ved åbning og lukning
 • Afskærmninger er altid udrustet med højkvalitets magnetlister for tæt lukning
 • Samtlige brusevægge klare rør langs vægge op til 35 mm, ved faste brusevægge er profilen tilbehør

Tips

 • Hvis gulvets hældning ikke hælder nok kan man købe højre gulvlister
 • Ved montering af fast brusevæg, NORO Frost DV og du har udvendige læggende rør, findes en ekstra alu-profil du kan tilkøbe
 • Vær meget opmærksom med at monterer vægprofilerne lodret, det vil lette resten af installationen

Rengøring

For enkel vedligeholdelse kan bilvoks på indersiden af glasset 1–3 gange om året. Bilvoks giver en afrimende effekt og forhindre dermed kalkpletter. Ved kalkpletter, anvend en blød klud og rengøringsmidler med PH værdi under 8. Ved generelle misfarvninger, anvend citronsyre. På kalkpletter anvend 45–55 % eddike, påfør med en blød klud, vent et øjeblik og tør herefter af. Undgå alle slags rengøringsmidler med en slibende effekt, syre og skuremiddel.


Badekar

Vores badekar er lavet af støbemarmor, sanitetsakryl eller emalje.

 • Det som kendetegner støbemarmor er at materialet holder på varmen i længere tid og at det holder formen
 • Sanitetsakryl er et materiale der er holdbart og nemt at rengøre
 • Emalje badekarerne er fremstillet af formpresset stål som herefter emaljeres for at få sin hårde ydre som er så praktisk
 • Samtlige badekar levereres med bundventil og afløbsrør

Tips

Var opmærksom på at justerer badekarets fødder så der ikke opstår problemer når det belastes. Tænk på at der findes løsninger såsom badekarsvægge i glas, som du kan bruge dit badekar sammen med en afskærmning.

Rengøring

Badekar i sanitetsakryl
Rengør med fugtig klud med mildt rengøringsmiddel. Hvis du vil have fin glans anvend polermiddel eller bilvoks. Hvis du bruger disse får du et flot badekar. Anvend aldrig syre, ammoniak, stærke rengøringsmiddel, slipende midler eller soda. Tænk på at ved brug af disse midler kan ridse badekaren.

Badekar støbemarmor
Støbemarmor har en beskyttelseshinde som kaldes gel-coat. Så længe denne hinde er intakt har du et flot og fint badekar. Rengør derfor med en fugtig klud med et mildt rengøringsmiddel. Hvis du vil have fin glans anvend polermiddel eller bilvaks. Hvis du bruger disse får du et flot badekar. Anvend aldrig syre, ammoniak, stærke rengøringsmiddel, slipende midler eller soda. Tænk på at ved brug af disse midler kan ridse.

Badekar i emalje
Emaljen har en glaseret ydre som du bør holde rent med mildt rengøringsmiddel. Citronsyre fjerne misfarvninger, samt kalkpletter. Varm eddiken op til 40–50 grader, gnid det ind og lad det side lidt før du skylder det af. Gentag behandlingen nogle gange hvis det behøves ved eksempel meget kalk. Anvend aldrig stærk syre, ammoniak, stærk rengøringsmiddel eller soda.