Noro Miljø, kvalitet og bæredygtighed

Miljø, kvalitet og bæredygtighed

Her kan du læse om, hvordan vi arbejder med miljø og kvalitet hos Noro. Du kan se, hvilke standarder, certifikater samt kvalitets- og miljømærkninger, vi måler os mod, og hvilke vi har fået tildelt.

Vi ønsker at yde et bidrag!

Vores værdigrundlag definerer, hvordan vi agerer over for vores kunder, vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere. Vores mål er kontinuerligt at forbedre vores arbejde med bæredygtighed. Vi forholder os ydmygt til det faktum, at det er et komplekst område med miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer, men vi ser dette arbejde som et skridt på vejen til at skabe værdi for virksomheden og som en naturlig del af Noros kvalitetsfilosofi.

For os er det vigtigt, at vi involverer hele organisationen i vores arbejde, så vi kan arbejde frem mod de fastsatte mål. Vi har valgt at opdele vores arbejde i tre fokusområder: miljø, kvalitet og socialt ansvar. Vi ønsker at yde et bidrag og gøre en håndgribelig indsats for at skabe et bæredygtigt samfund ved at implementere og integrere arbejdet i vores kernevirksomhed.

Hos Noro stiller vi krav til vores leverandører, og via aftaler med os forpligter de sig til at følge vores Code of Conduct. Vi anser det som en selvfølge, at de tager hensyn til menneskerettighederne, og hvis der sker afvigelser fra de stillede krav, skrider vi ind med det samme.

Sådan arbejder vi med miljø

Noros miljøpåvirkning stammer primært fra transport, og her stræber vi efter at minimere miljøpåvirkningen ved altid at vælge den mest effektive metode, som påvirker miljøet mindst muligt. Blandt andet bruger vi miljøcertificerede speditører.

Pakkeproces og transport

Allerede i efteråret 2013 effektiviserede vi vores pakkeproces, så logistik og distribution sparer på ressourcerne, hvilket giver resultater på både kort og langt sigt. Vi har som mål altid at pakke vores lastbiler så effektivt som muligt.

Miljøvenligt papir

Vores produktkatalog trykkes i overensstemmelse med det officielle nordiske miljømærke, Svanen, og på FSC-mærket papir. Det er to verdensførende miljømærkninger, som stiller skrappe miljø- og klimakrav. Bledre i katalog
Noro arbejder med miljø og kvalitet

Sådan arbejder vi med kvalitet og bæredygtighed

Produkterne er kernen i vores virksomhed, hvor bæredygtigt design og høj kvalitet udgør grundlaget for vores bæredygtige møbler, som vi ønsker skal kunne holde i mange år. Vores omsorg for kvalitet gennemsyrer hele det enkelte produkts livscyklus fra produktudvikling og valg af materialer til fremstilling og transport.

Noro-produkter lever op til standarderne

Noro-produkter lever op til standarderne

Noros produkter lever naturligvis op til de fastsatte standarder, og CE-mærkningen angiver, at lovkravene er opfyldt, og at vi følger reglerne vedrørende krav til sundhed, miljø og sikkerhed. Vores produkter er godkendt og testet i henhold til gældende EN-standarder.

Vi arbejder aktivt med at registrere vores produkter i den svenske miljøvurderingsordning Sunda Hus og i Svanens portal for byggematerialer. Vi ser det som en selvfølge og et naturligt ansvar konstant at udvikle vores kvalitetsarbejde.

Noros produkter opfylder også kravene i EU's RoHS-direktiv, som regulerer, hvilke stoffer der må anvendes i elektronikprodukter, og opstiller begrænsninger for brugen af tungmetaller og flammehæmmere. Vi er desuden tilknyttet den svenske organisation FTI (Förpacknings- och tidningsindsamlingen), som sikrer miljøbevidst genanvendelse af emballage og aviser.

Noros miljø- og kvalitetsstandarder

Her kan du læse om de standarder inden for sundhed, miljø og sikkerhed, som vi arbejder med. Der findes standarder på alle områder: fra de simpleste søm og skruer til datakommunikation, industri, sundhed og miljø. Stort set alle dele af vores arbejdsproces involverer standarder.

officielle nordiske miljømærke, Svanen papir
MILJØ

Svanen

Vores produktkatalog trykkes i overensstemmelse med det officielle nordiske miljømærke, Svanen.

FSC - Forest stewardship council
MILJØ

FSC

En del af vores miljøarbejde består i at have kontrol over råmaterialet, f.eks. arbejder vi i henhold til EUTR, hvor et FSC-mærket råmateriale er en vigtig parameter i dokumentationen.

CE-mærkning
SUNDHED, MILJØ OG SIKKERHED

CE-mærkning

Vores produkter lever op til de fastsatte standarder, og CE-mærkningen angiver, at lovkravene er opfyldt, og at vi følger reglerne vedrørende krav til sundhed, miljø og sikkerhed.

RoHS
MILJØ

RoHS

Vores produkter opfylder kravene i EU's RoHS-direktiv, som regulerer, hvilke stoffer der må anvendes i elektronikprodukter, og opstiller begrænsninger for brugen af tungmetaller og flammehæmmere.

svenske organisation NPA
MILJØ

NPA

Vi er tilknyttet den svenske organisation NPA, branchens producentansvar for genanvendelse af emballage. Vi tager ansvar for genanvendelse af emballagen, selv efter forbrugerens slutbrug.

det grønne genbrugsmærke
MILJØ

Det grønne genbrugsmærke

Det grønne mærke (Den Gröna Punkten) viser at emballageafgiften er betalt i det land som varen sælges i.

Noros armaturer er monteringsanvisninger accepteret af Säker Vatten.
KVALITET

Säker Vatten

Vores armaturer er monteringsanvisninger accepteret af Säker Vatten.

 

Rise
Kvalitet

Rise

For at typegodkende vores blandingsbatterier arbejder vi kontinuerligt med at udføre test via Rise.

Sunda hus
MILJØ

Sunda hus

Vi arbejder aktivt med at registrere vores produkter i den svenske miljøvurderingsordning Sunda Hus.

Noros blandingsbatterier typegodkendes af Sintef i Norge.
MILJØ OG KVALITET

Sintef

Vores blandingsbatterier typegodkendes af Sintef i Norge.

Noros massagebadekar med Soundless System
KVALITET

Soundless System

Noros massagebadekar er forsynet med gummipuder, og en specialfremstillet kompressor mindsker vibrationer og giver en mere støjsvag drift.
Noros massagebadkar är tillverkade i Sverige
MILJØ OG KVALITET

Made in Sweden

Noros massagebadekar er fremstillet i Sverige.