Spar på vandet, når du vasker

Spar på vandet - Tips til en Street-ing

Vi vil gerne dele ud af vores hverdagstips og idéer. Her kan du få inspiration til, hvordan du gør din hverdag og den tid, du bruger på badeværelset, lidt bedre og frem for alt lidt sjovere. Til dig, der dyrker storbystilen og er bevidst om dine omgivelser.

Spar på vandet, når du vasker, og mindsk tøjspild!

Hos Noro Badeværelser har vi en miljøpolitik, som gennemsyrer hele organisationen lige fra den første produktidé, hvor vi tænker over, hvilke kemiske stoffer der indgår, til at vi vælger de mest effektive transportruter for at give dig et miljøvenligt badeværelsesmøbel. Læs mere om, hvordan vi arbejder med miljøspørgsmål, her.

Tip!

Hvordan kan du vise omtanke for miljøet i din hverdag og samtidig spare tid og penge? Her kommer nogle enkle tips til, hvordan du vasker miljøvenligt.

Brug en vaskepose

Beskyt dit tøj, og mindsk tøjspild. Vaskemaskinen slider på tøjet. Mindre beklædningsgenstande som strømpebukser, undertøj, bh'er osv. kan let vikle sig ind eller sætte sig fast i vaskemaskinens tromle eller afløbshullet. Kom dem i en vaskepose, så de er adskilt fra de større beklædningsgenstande. På den måde sparer du også tid, når du skal tømme maskinen.

Forbered tøjet inden vask

En anden måde at beskytte tøjet mod slitage på er at vende vrangen ud. Jeans er ekstra sarte og mister let farve og form. Derfor bør de egentlig ikke vaskes mere end én gang i kvartalet, og når du vasker dem, bør du vende vrangen ud. Knap alle knapper, lyn alle lynlåse, og fastgør alle velcrobånd inden vask. Glem ikke at tømme lommerne!

Vask ved lavere temperatur, og fyld maskinen op

Sorter tøjet efter farve og vasketemperatur, alt efter om materialet er bomuld, uld eller silke. Ved at vaske ved en lavere temperatur vasker du mere miljøvenligt og skåner samtidig tøjet. Fyld også maskinen til maksimal kapacitet for at skære ned på vandforbruget pr. beklædningsgenstand og vask. Hvis du blot har nogle enkelte stykker tøj, som skal vaskes ved 30 grader, kan du blande dem med tøj, der tåler 40 og 60 grader, for at fylde maskinen op, og så vaske det hele ved 30 grader.

Nyvaskede tøj

Fyld også maskinen til maksimal kapacitet for at skære ned på vandforbruget pr. beklædningsgenstand og vask.

Vaskemiddel og skyllemiddel

Brug helst miljøvenligt vaskemiddel, som er svanemærket, og undlad at overdosere. Du kan nemt komme til at bruge mere vaskemiddel end nødvendigt. Det er ikke godt for miljøet, og det betyder også, at vaskemidlet ikke skylles ud, men bliver siddende i tøjet. Vælg dosering alt efter hvor hårdt/blødt vandet er, der hvor du bor. Læs på bagsiden af emballagen.

Spring over skyllemidlet! Det er stort set ikke nødvendigt, og desuden ødelægger det materialer som Goretex og elastan og får visse tekstiler til at fnuldre. Syntetiske materialer bliver derimod mindre statiske efter vask med skyllemiddel.

Tip! Hvis du har glemt at købe skyllemiddel, kan du bruge opvaskemidlet Yes. Det slider ikke på tøjet, det er bedre for miljøet, og så er det billigere. En spiseskefuld er nok!

Lad tøjet lufttørre i stedet for at tørretumble det

Har du plads til et tørrestativ på badeværelset? Måske kan det stå i brusekabinen, eller måske kan du hænge en tørresnor op over badekarret? Hvis du lader tøjet lufttørre i stedet for at tørretumble det, kan du spare penge. Du kan skære flere tusinde kroner af elregningen om året. Vidste du, at en tørretumbler bruger fire gange så meget strøm som en vaskemaskine? Desuden slider den mere på tøjet.

Brug helst miljøvenligt vaskemiddel, som er svanemærket

NORO badeværelsesmøbler. Idéer til dit badeværelse

Har du plads til et tørrestativ på badeværelset? Måske kan det stå i brusekabinen, eller måske kan du hænge en tørresnor op over badekarret? Hvis du lader tøjet lufttørre i stedet for at tørretumble det, kan du spare penge.

Her kan du få inspiration til, hvordan du gør din hverdag og den tid, du bruger på badeværelset, lidt bedre og frem for alt lidt sjovere. Til dig, der dyrker storbystilen og er bevidst om dine omgivelser.

Vi har flere hverdagstips

Få idéer til, hvordan du gør din hverdag på badeværelset lidt bedre og frem for alt lidt sjovere. Læs mere her.